Σάββατο 13 Απριλίου 2013

πες μου

Πες μου μια ωραία ιστορία. Κάτι που ή και δεν έγινε. Βάλε και φαντασία. Και ωραία περιγραφή. Και σχόλιο κυρ Στέφανε. Βάλε και σχόλιο. Βάλε και διαφορετικές εντάσεις στην φωνή. Και εκφράσεις προσώπου. Να κουνάς και τα χέρια. Πες μου κάτι που δεν ξέρω. Βαρέθηκα. Με κούρασαν τα ίδια. Δεν θέλω το συνηθισμένο. Καλύτερα ένα παραμύθι.Δεν θέλω τον συνηθισμένο τρόπο σκέψης. Δεν θέλω την συνηθισμένη άποψη. Δεν θέλω τη συνηθισμένη ζωή. Δεν θέλω τα συνηθισμένα όνειρα. Ας κερδίζει στο τέλος ο κακός, ας μην κερδίζει κανείς. Ας φάει η κοκκινοσκουφίτσα τον καλό λύκο. Δεν με νοιάζει. Πες μου την ιστορία γιατί βαρέθηκα. Βαρέθηκα την δικιά μου ιστορία. Θέλω μια καινούρια.

Και άσε με να σε ακούω. Και να σε διακόπτω που και που με μια χαζή ερώτηση για την ιστορία αλλά σημαντική για μένα.

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ο λογιστής

Κρατάει τα βιβλία, τα έσοδα, τα έξοδα και κάνει τους ισολογισμούς. Είναι ο λογιστής μέσα σου. Πιάνει δουλειά το βράδυ στο κρεβάτι λίγο πριν κοιμηθείς και κάποιες φορές με την φασαρία του εν σε αφήνει να κλείσεις μάτι. Έχει τις γνώσεις και κάθε τρίμηνο κλείνει τα βιβλία και κάνει ταμείο. Σου υπολογίζει και τον φπα. Δεν μπορείς χωρίς αυτόν. Είναι εκεί και είτε θέλεις είτε όχι θα την κάνει τη δουλειά του. Θα σε ενημερώνει για τα πόσα ξόδεψες και πόσα εισέπραξες. Για το πόσα και αν χρωστάς, και πόσα και αν σου χρωστάνε. Είσαι ενήμερος, μόνο για αυτό δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις. Τα λαμβάνεις υπόψιν σου. Για την ομαλή αλλά και την ανώμαλη λειτουργία της επιχείρησης.

Δικιά σου είναι όπως θέλεις την κουμαντάρεις. Γουστάρω να την φουντάρω; Θα την φουντάρω. Ηλία ρίχ'το. Ότι και να κάνεις ο λογιστής τα βράδια θα πιάνει δουλειά και θα σου τα έχει όλα έτοιμα. Γιατί μόνο ο δικός σου λογιστής θα ξέρει και θα σε ενημερώνει. Και θα σε συμβουλεύει.
Μετά βάζεις την επιχειρηματικότητα σου και προχωράς.